Συχνές ερωτήσεις

Η ετοιμότητα για διατροφή υπάρχει από την στιγμή που ξεκινάει κάποιος να σκέφτεται ότι χρειάζεται την βοήθεια ενός Επαγγελματία Υγείας ή αναζητά στο διαδίκτυο τρόπους με τους οποίους θα λύσει το ζήτημα που τον απασχολεί.

Είναι προτιμότερο να απευθείτε σε έναν Διαιτολόγο για να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές, παρα να αναλώνεστε με γενικές πληροφορίες του διαδικτύου που απευθύνονται στην πλειοψηφία.

Ένας έμπειρος και εκπαιδευμένος Διατροφολόγος γνωρίζει πώς να χειριστεί έναν υποψήφιο διατρεφόμενο ώστε να βελτιώσει το επίπεδο υγείας του.

Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί μου τηλεφωνικά, μέσω email ή με βιντεοκλήση για να ενημερωθείτε σχετικά με το κόστος της συνεδρίας.

Η αμοιβή μου καθορίζεται και εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και μόνο εάν συζητήσετε μαζί μου θα μπορέσω να δώσω ακριβή απάντηση.

Φυσικά και υπάρχει λύση. Η επαναπρόσληψη βάρους είναι συνήθης όταν ο διατρεφόμενος ύστερα από τις πολλές άκαρπες προσπάθειες καταφεύγει σε κάποια “δίαιτα εξπρές”, “δίαιτα για χάσιμο λίπους” ή στην “καλύτερη δίαιτα για πολλά κιλά”.

Η αυξομείωση βάρους που αναφέρετε είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν πρέπει όμως να σας φοβίζει.

Έχω εκπαιδευτεί στις διατροφικές διαταραχές και έχω την εμπειρία ώστε να μπορώ να σας κατευθύνω.

Θα ξεκινήσουμε μαζί να προσεγγίσουμε το ζήτημα σας σχετικά με το βάρος με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν.

Ναι φυσικά και μπορούμε να συνεργαστούμε.

Πολλοί Διαιτολόγοι online και ανάμεσα τους και εγώ, υποστηρίζουν διατροφικά κάποιον ενδιαφερόμενο που θέλει να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Η διαδικτυακή συνεδρία προσεγγίζει με τρόπο διαφορετικό από τις δια ζωσης τον διατρεφόμενο. Το αποτέλεσμα όμως της προσπάθειας και της συνεργασίας είναι το ίδιο.

Στην υπηρεσία Διατροφολόγος Online εστιάζουμε στην διατροφική συμπεριφορά και χρησιμοποιούμε τις ίδιες τεχνικές ώστε να εξυπηρετείται εξίσου ο σκοπός της συνεδρίας.

Η βελτίωση του λιπιδαιμικού σας προφιλ, δηλαδή μείωση της LDL«κακής» χοληστερίνης και ολικής χοληστερίνης συνδυαστικά με την αύξηση των επιπέδων της «καλής χοληστερίνης» μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακού κινδύνου (όπως εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσος και περιφερική αγγειοπάθεια).

Ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο με έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων που προάγουν στη βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης σας είναι απαραίτητο.

Συνεπώς, η διατροφή για μείωση χοληστερίνης μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή να πετύχει την βελτίωση της υγείας του.

Η υψηλή πίεση ή αλλιώς αρτηριακή υπέρταση είναι μια χρόνια πάθηση η οποία σχετίζεται με το σωματικό βάρος.

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση χωρίς ρύθμιση σε επιθυμητά επίπεδα σχετίζεται με μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

Σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με την συγκεκριμένη πάθηση, είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στην διατροφή για υπέρταση και είναι σημαντική η συνδρομή ενός έμπειρου Διαιτολόγου.

Δυστυχώς δεν πραγματοποιώ επισκέψεις κατ’ οίκον.

Μπορούμε όμως να συνεργαστούμε μέσω διαδικτυακών συνεδριών και της υπηρεσίας Online Διατροφολόγος που παρέχω.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 όπως και ο διαβήτης κύησης και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μια μεταβολική ασθένεια που εντοπίζεται αρκετά συχνά στο γραφείο ενος Διαιτολόγου.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των αρμόδιων φορέων για την ρύθμιση διαβήτη είναι η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Είναι σημαντικό να λάβετε οδηγίες σχετικά με τη διατροφή για διαβήτη αν έχετε κάποια μορφή του και δεν έχετε ενημερωθεί ακόμα.

Η φράση “πονάει το στομάχι μου τι να φάω” ή “τρώω και πονάει το στομάχι μου” είναι από τις ερωτήσεις που ακούω πολύ συχνά σε άτομα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν στομαχικές διαταραχές ή διαταραχές εντέρου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε ή τι δεν τρώμε όταν πονάει το στομάχι. Η εκδήλωση πόνου σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος είναι ένα σημάδι το οποίο χρειάζεται να δώσετε προσοχή.

Ο πόνος και το φούσκωμα στο στομάχι συγκεκριμένα, μπορεί να εκτιμηθεί από έναν έμπειρο Διαιτολόγο που γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει διατροφικά φλεγμονώδη νοσήματα εντέρου όπως η Κοιλιοκάκη ή αλλιώς Δυσανεξία στην Γλουτένη και η εκκολπωματίτιδα.

Έχω την εμπειρία να σας κατευθύνω ώστε να επέλθει μείωση των συμπτωμάτων πόνου και να έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανησυχία σας.

Όταν το παιδί δεν τρώει ίσως έχουμε μπροστά μας πρώιμα συμπτώματα μιας κατάστασης που ονομάζεται Νευρική Ανορεξία.

Η ανορεξία εφήβων μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες επιπτώσεις και είναι κρίσιμης σημασίας η έγκαιρη αντιμετώπιση της.

Θα χρειαστεί να μιλήσουμε διεξοδικά και να πάρω το απαραίτητο ιστορικό. Η αντιμετώπιση ανορεξίας προϋποθέτει να κάνω ακριβή εκτίμηση της κατάστασης πριν προχωρήσουμε στην θεραπεία.

Σαφέστατα και μπορώ να σας βοηθήσω.

Τα συναισθήματα που περιγράφετε παραπέμπουν στην Νευρική Βουλιμία. Υπάρχουν τρόποι και ειδικές τεχνικές στην αντιμετώπιση βουλιμίας και παρεμφερών διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Είμαι εκπαιδευμένη στο να αντιμετωπίζω διαταραχές πρόσληψης τροφής και γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βοηθηθείτε.

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική νόσος της οποίας τα ποσοστά εμφάνισης αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν την σχέση διατροφής με την κατάθλιψη. Ένας έμπειρος Διαιτολόγος μπορεί να συμβάλει με συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες σε άτομα με κατάθλιψη ώστε να βοηθηθεί βιοχημικά ο ασθενής.

Scroll to Top