About me

Άννα Καψιώτη
Διαιτολόγος στο Ναύπλιο

«Τα κιλά χάνονται τρώγοντας» είναι μία φράση που χρησιμοποιώ συχνά στο Διαιτολογικό μου γραφείο.

Η επαφή μου με τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι η επιστήμη που υπηρετώ δεν είναι απλά μια προσθαφαίρεση τροφών και θερμίδων στην καθημερινή διατροφή των πελατών μου.

Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Καθορίζει τον τρόπο ζωής και την συνολική υγεία των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί μου.

Από τα πρώτα χρόνια στο πανεπιστήμιο, κατάλαβα ότι ήταν σημαντικό να διευρύνω τις γνώσεις μου και σε παρεμφερή με την Διαιτολογία επιστημονικά πεδία.  

Ο σκοπός φυσικά δεν ήταν άλλος από το να αποκτήσω τις γνώσεις και τα εφόδια ώστε να μπορώ να υποστηρίζω τους πελάτες μου στην προσπάθεια τους για την κατάκτηση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής και την υιοθέτηση ενός υγιούς lifestyle.

 Το ενδιαφέρον μου στράφηκε προς το Coaching και από το 2020 είμαι κάτοχος του Diploma in Positivity Coaching (Personal & Executive) της Positivity.

Έχω εμβαθύνει στο κομμάτι των προσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, της συναισθηματικής νοημοσύνης, των ηγετικών ικανοτήτων και στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας.

 Ακόμα, είμαι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα του προγράμματος “Ειδίκευση στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό”.

Το συγκεκριμένο πτυχίο με βοήθησε να αυξήσω τα επίπεδα της ενσυναίσθησης μου και να κατανοήσω την βαθύτερη έννοια και τον ρόλο της συμβουλευτικής.

 Η αγάπη μου επίσης προς την επιστήμη μου και η επιθυμία μεταλαμπάδευσης των γνώσεων μου προς τους συνανθρώπους μου, με οδήγησε στο να γίνω Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. 

Πλεονεκτήματα & προτερήματα

Έχω εξαιρετική επαφή με τους νέους! Η εμβάθυνση των γνώσεων μου σε όλα τα παραπάνω πεδία, μου έδωσε τα εφόδια να αναλαμβάνω περιστατικά παιδιών, εφήβων αλλά και οικογενειών. 

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επαφή του παιδιού τους με έναν Διαιτολόγο μπορεί να είναι καθοριστική για την ορθή υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών. 

Η επαφή και η διατροφική εκπαίδευση των νέων παιδιών είναι κάτι το οποίο απολαμβάνω. Είμαι επιστήμονας που μου αρέσει να συνδέομαι με τους ανθρώπους και να τους υποστηρίζω να βελτιώσουν το επίπεδο της υγείας τους.

Επαγγελματική εμπειρία

Ασκώ από το 2016 την επιστήμη της Διαιτολογίας στον ιδιωτικό τομέα. Έκτοτε, έχω διδάξει 3 χρόνια στο τμήμα Βρεφονηπιοκόμων & Ζαχαροπλαστικής του δημοσίου ΙΕΚ Τρίπολης και Κορίνθου.

 

Έχω ασχοληθεί επίσης εκτενώς με θέματα πολυκυστικών ωοθηκών σε σχέση με την διατροφή και την ανακούφιση των συμπτωμάτων τους. Αντίστοιχα, έχω ασχοληθεί εκτενώς με την διατροφή για Διαβήτη τύπου 2 και με παθήσεις του εντέρου.

Εμπειρία ως Διαιτολόγος Online

Έπειτα από την αλλαγή της ζωής μας τα δύο τελευταία χρόνια λόγω του κορονοϊού, μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ ακόμα περισσότερο και ως online Διατροφολόγος. 

 

Η ποιότητα των συνεδριών είναι εξίσου αποτελεσματική. Το εκπληκτικό είναι πως το σώμα μεταμορφώνεται χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση το ζύγισμα.

Συνεργάτιδα του Diatrofi.gr

Είμαι επίσημη συνεργάτιδα της μεγαλύτερης Επιστομηνικής Ομάδας σχετικά με την διατροφή στην Ελλάδα και άρθρα μου δημοσιεύονται συχνά στην ιστοσελίδα www.diatrofi.gr.

Συμμετέχω ανελιππώς και παρακολουθώ σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών.

anna kapsioti
“Θέλω να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να είσαι εδώ την επόμενη φορά, με ό,τι και αν έχεις κάνει σχετικά με τη διατροφή σου.
Είμαι η σημαντικότερη υποστηρίκτρια σου. Αυτή που μπορώ να σε καταλάβω και να σε κατευθύνω στην προσπάθεια σου ”
Άννα Καψιώτη
Διαιτολόγος
Scroll to Top